Служители на фирми от Браншова камара Пътища“ излязоха днес за трети

...
Служители на фирми от Браншова камара Пътища“ излязоха днес за трети
Коментари Харесай

Пътни строители настояват за 800 млн. лева на протест

Служители на компании от Браншова камара „ Пътища “ излязоха през днешния ден за трети път на митинг пред Министерството на районното развиване и благоустройството. Те упорстват да им бъдат разплатени 800 млн. лв. за осъществени строителни действия по публични поръчки.

Към момента демонстрацията протича умерено. Протестиращите носят плакати, които гласят: " Всеки труд би трябвало да се заплаща ".  " Налага се за трети път тези хора, вместо да бъдат на магистралите, да заявяват, че над 800 млн. лева би трябвало да бъдат разплатени. Повечето от тези хора получават минимални хонорари към този момент 2-3 месец ", разяснява пред Българска национална телевизия Георги Златев от Браншовата камара „ Пътища “.

Той очаква от районния министър Виолета Комитова да изплати желаните от строителния отрасъл пари. " Надяваме се, че здравият разсъдък да се върне на масата за преговори. Ако той не е там, всички тези хора ще бъдат тук ", предизвести Златев.

Днес в 10.30 ч. районният министър Виолета Комитова кани на диалог притежателите на компании, участващи в митинга, с цел да се разиска създалото се напрежение.

Преди седмица Министерство на регионалното развитие разгласи, че прави инспекция на протестиралите строителни компании, за това какъв брой чиновници имат и какви осигуровки им заплащат. По данни на Национален статистически институт в сектора има повече от 21 000 компании със 155 000 работници. Тук приказваме за 28-30 компании, които стачкуват. Проверяваме в този момент какъв брой служащи имат и по какъв начин ги обезпечават, само че това е най-малък брой преднамерено проведени компании да стачкуват, и те са тези, които редовно взимат пари от страната, с цел да ремонтират пътища. И са свикнали да взимат държавни пари - те са в привилегирована обстановка, подписали 5-годишни контракти, че ще ремонтират пътищата на България, само че в случай че единствено " в случай че има средства ", съобщи Комитова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР